Ikona : Sveti Djordje Mućenik - Ikona: Sveti Georgije Mućenik - Ikona: Sveti Jurij Mučenik - Icon: Saint George - Icon: St. George

Eksorcist, duhovni iscjeljitelj

raziskovalec in svetovalec

RDEČA VRTNICA - RED ROSE
 
Uroki in njihovo odklanjanje
Mladen's Board

Urok ima sled v narodnih običajih. O obstoju uroka obstaja sled v narodnih običajih že od najstarejših časov. Urok pride preko škodoželjnih, zlih pogledov: občutenje zlih misli, občutenje zavisti, lakomnosti, sovraštva, pretiranega začudenja, prevelike ljubezni (egoizem). Zato je tak pogled toliko bolj nevaren, če je podkrepljen z besedami neresničnega, zavidljivega začudenja, kot npr.: "Oho, kako je lep in uspešen!" A to ni nič drugega kot zavidanje uspehu.


Po ljudskem izročilu določa moč uroka dnevni čas. Zli pogled je najbolj škodljiv zjutraj, ko oseba, od katere urok prihaja, še ni utrujena od vsakdanjih aktivnosti in ni nasičena od različnih informacij, ki jih prejme preko dneva. Obdržalo se je ljudsko prepričanje, da človeka najbolj osreči jutranje srečanje z otrokom, saj v njegovem srcu ni zlobe, zato ne obstaja bojazen uroka. Resnica je, da je zavist glavni vzrok uroka. Kar zmore zavist, zmore povzročiti zloben pogled. Slabi in grešni zavidajo dobrim, starost zavida mladosti, nesrečni srečnim in ostalo.

Vsak ne podleže urokom

Urok je najnevarnejši za tiste, ki so po naravi slabotni in šibki. Mednje se uvrščajo majhni otroci, nosečnice, porodnice, ljudje pod vplivom sanj, bolniki in čustveno prizadeti, prav tako ljudje, ki so pretirano srečni in brezskrbni, kot so mladoporočenci. Ni dobro, da človek vnaprej pohvali svoj uspeh, kako ima dobre načrte za prihodnost, uspešne in pridne otroke, srečen zakon ter da pričakuje bogastvo. Poznamo izročilo, da vnaprejšnja hvala nič ne velja. Najprej skoči in potem reci hop. Najboljša zaščita pred uroki je, da se človek umakne zlim pogledom. Vsak pa naj se za svoje dobro čuva od pretirane samohvale in podobnih stvari.

Otrok pod vplivom uroka

Naj navedem primer uročenega otroka. Nekega dne proti večeru mi nenapovedano nekdo pozvoni na vratih. Pred seboj zagledam moškega v solzah, vsega objokanega. Vpraša me: "Ste vi gospod Mladen?" Odgovoril sem pritrdilno in ga vprašam, kaj je narobe. Izvem, da njegov otrok umira. "Ste bili pri zdravniku?" sem ga vprašal. "Ravno danes je odpuščen iz bolnice in ničesar niso ugotovili. Otrok ima povišano vročino, neprestano bruha, hrane ne sprejema, toži, da ga boli glava, noge, trebuh." Rečem: "Pojdite domov in mi takoj pripeljite otroka." Naročil sem mu še, naj s seboj prinese nekaj stvari, ki so za terapijo potrebne. Čez eno uro pride gospod skupaj s svojo ženo in otrokom. Pogledal sem k otroku in samo upal, da bomo zadevo rešili. Med terapijo otrok začne bruhati. Mati plane v še večji jok. Povem ji, naj se nikar ne boji, ker je to zadnje bruhanje. Od zdaj naprej otrok ne bo več bruhal. Čez teden sta otroka ponovno pripeljala. Dobil je barvo na koži, bledica je izginila, počasi je začel sprejemati hrano. Vročina je padla, mi pa smo s terapijami nadaljevali. Po nekaj terapijah je bil otrok popolnoma zdrav, vesel, bolečine so izginile, začel se je rediti. V nekaj mesecih sta me nenapovedano obiskala starša z otrokom. Otroka zagledam zdravega in veselega. Objel sem ga in rekel materi: "Vidite, otrok ni umrl, ozdravel je." Mati je dejala: "Hvala Bogu, da sem izvedela za vas, saj sem pričakovala najslabše." Čez nekaj let smo se ponovno srečali. Danes je to velik fant, hodi v šolo, težave pa so popolnoma izginile.

Črna magija in urok nista eno in isto!

Mnogo ljudi ne razlikuje med črno magijo in urokom. Povedati pa je treba, da to ni eno in isto. Urok, kot sem že povedal, pride preko škodoželjnih in zlih pogledov in je podkrepljen z zavistnimi besedami. Oseba nekomu zavida. Za primer vzemimo mladoporočenca. Zavistna oseba jima reče: "No, zdaj bosta pa srečna!" Izgovorjene besede so podkrepljene z zavistjo, mladoporočencema pa povzročijo motnjo, ki jih pri uresničevanju sreče ovira. Oseba lahko nad nekom naredi urok zavedno ali nezavedno, a je kljub temu zavistna in nekomu vošči srečo, čeprav sreče sama pri sebi tistemu, ki jo vošči, ne želi. Črna magija pa je podkrepljena z rituali, pri katerih se ponavadi potrebuje določene predmete osebe, ki se ji škoduje, povezana pa je tudi z zavestnim klicanjem zlih duhov, ki naj bi ciljni žrtvi prinesli zlo. Pri črni magiji gre vedno za načrtno in zavedajoče se početje - prebujanje moči z različnimi rituali in načrtno povzročanje zla.

<<< Nazaj <<<
NEO-SERV.NET - NAJCENEJŠE SPLETNO GOSTOVANJE IN DOMENE V SLOVENIJI